Glädjen är att vara till nytta!

Avtackning av säkerhetschef Torkil Kynningsrud

Den 1 april avtackas koncernens säkerhetschef Torkil Kynningsrud, efter att ha lett Kynningsruds HMS-arbete i 24 år. Det har skett en formidabel utveckling inom arbetsplatssäkerheten under dessa år, och i Torkil har vi haft en stark, framåtanda och tydlig ledare som visat oss vägen till vår grundtanke att alla våra medarbetare ska komma hem, hela livet, genom att alltid sätta säkerheten främst.

– I slutet av 90-talet hade Bj. Kynningsrud AS, som vi hette på den tiden, vuxit sig så stort att vi behövde skapa en egen tjänst med ansvar för hälsa, miljö och säkerhet på arbetsplatsen, säger Harald Kynningsrud.

– Torkil hade då varit lärare på gymnasiet i över 20 år, och kunde mycket väl tänka sig några nya utmaningar. Så han var inte så svår att övertala, när jag ville ha in honom i vårt familjeföretag, fortsätter han.

Det har varit mycket att ta sig an och uppgifterna har krävt både mod och tålamod. Kynningsrud har idag en väletablerad HMS-organisation, med huvudvikten på säkerhet, vilket är det viktigaste i de branscher vi verkar i. Medarbetarna är som bekannt vår viktigaste resurs, och för att alla ska komma väl hem från jobbet varje dag, måste riskbedömningar och säkerhetstänket alltid finnas med oss, ​​i alla arbetssituationer.

– Torkil fyller 67 år i april, och avgår nu som säkerhetschef. Men det betyder inte att han pensioneras till 100%. Han kommer även fortsättningsvis att ha hand om våra försäkringsavtal, och han kommer att arbeta med uppgifter inom samhällsansvar, både inom kultur, idrott och välgörenhet på deltid, säger koncernchef Pål Kynningsrud.

Torkil pensoneres

Arvtagare

I Jan Vegard Heierdal har vi hittat Torkil Kynningsruds duktiga arvtagare. Jan Vegard har sin utbildning från Polisen där han även har undervisat på Polishögskolan. Jan Vegard är nu i slutfasen av sin masterexamen i «säkerhet och riskhantering», som han planerar att slutföra vid universitetet i Stavanger 2023.

Jan Vegard anställdes första gången som säkerhetschef på Nordic Crane AS i januari 2020 och kommer från 1 april att ha det övergripande ansvaret för HMS-organisationen inom Kynningsrud som säkerhetschef på Kynningsrud AS.

– Jag är både ödmjuk och förväntansfull när jag nu tar över som säkerhetschef för koncernen. Det är helt klart väldigt spännande uppgifter jag nu har framför mig som jag verkligen ser fram emot att ta mig an, säger Jan Vegard i en kommentar.

– Vi är övertygade om att Jan Vegard Heierdal är rätt man i rätt position och önskar honom lycka till i jobbet med att vidareutveckla säkerhetsfokuset på Kynningsrud, säger koncernchef Pål Kynningsrud.

 

Tack till Torkil Kynningsrud för mod, järnvilja och förmågan att inte ge upp förrän målen är nådda!