Våra referenser
Glädjen är att vara till nytta!

Ung och lovande

Det är tidig morgon när vi passerar gränsen. Vi är på roadtrip för att besöka byggarbetsplatser, kontor och anställda i våra svenska verksamheter. Soluppgången är en vacker syn över broarna, det är en perfekt dag för hjälm och skyddsskor.

I Kungälv står 29-årige Victor Lindqvist lång och rak och väntar på besök av två norska damer. Inte vardagsmat direkt ute i projekten. Det är lite aktivitet denna oktobermorgon. Projektet har precis startat upp, och Victor har tid att visa sitt besök runt.

– Här bygger vi en industrilokal åt CME Fastigheter. Det blir 2500 kvadratmeter golvyta på tre plan, 1 200 kvadratmeter bottenplatta. De kommer att ha produktion, lager och kontor här, säger han.

Bra människor

Hittills har inte mycket gjorts. Projektet kommer inte att slutföras förrän i mitten av 2024.

– Vi sprängde för schakt och dagvattenmagasin förra veckan. Det är där rören ska gå, visar Victor nöjd. Han började på Kynningsrud i mars 2020, strax innan coronan satte världen på prov. Han trivs i sitt jobb.

– Glädjen är att vara till nytta, det är trevligt att arbeta här. Det finns bra människor på Kynningsrud och det är en bra känsla av sammanhållning, ler han. Han är själv en av de goda människorna. Victors chef, Henrik Ekman, skryter om honom.

– Jag är väldigt glad över att ha Victor med i laget. Han är en förebild, som lever upp till vår vision och värderingar på ett helt naturligt och bra sätt, säger Henrik beskrivande.

Handyman

Victor är utbildad snickare, vilket den kvinnliga fotografen visar entusiasm för. En handyman ska inte underskattas.

– Åh, det är så skönt att ha en man som kan fixa allt, det har jag hemma också, säger Ann-Christin. Victor håller delvis med.

– Det är bra att kunna fixa saker, men ibland blir det lite för mycket. Det finns alltid något, man får aldrig ledigt. Men det är kul att kunna reda ut saker själv, säger han.

Friar han?

Men hans sambo håller säkert med Ann-Christin. De har varit tillsammans i 11 år och träffades redan på gymnasiet.

– Så unga, men så bra. Ni måste ha gjort ett bra jobb tillsammans? – Ja, vi har gjort ett bra jobb, säger han nöjd. Och när man är två kvinnor på en byggarbetsplats blir frågorna därefter.

– Ska ni gifta er? – Det beror på vem du frågar… – Och om jag frågar dig? – Ja, möjligtvis någon gång i framtiden, ler han.

Kanske blir det handymanens nästa projekt. Om han får ledigt.

Tekst: Eva Kynningsrud Dobbing
Foto: Ann-Christin Folmer

– Vi sprängde detta hålet under förra veckan. Här ska kablarna gå, visar  Victor upp.

29-åriga Victor Lindqvist er platschef på byggprojektet i Kungälv.