Glädjen är att vara till nytta!

Ny VD i Nordic Crane Sverige

Han tyckte det var stora skor att fylla när han tillträdde som vår nya VD i Nordic Crane Sverige den 1 januari i år. Men Victor Callbo har hittills bevisat att han klarar att fylla dem galant och framtiden med honom vid rodret ser ljus ut.

Innan Victor började hos oss jobbade han sex år på ett annat kranföretag där han hade en rad nyckelpositioner i ledande roller. Han fick en bred erfarenhet inom kranbranschen med uppdrag alltifrån depåchef till regionchef. En erfarenhet som har varit avgörande för hans nuvarande roll, där han är ytterst ansvarig för all verksamhet i Sverige.

Omtänksam men med dåligt tålamod

Att skapa lönsamhet och förverkliga ägarnas visioner är hans huvudmål. Han tycker själv att en bra ledare ska vara närvarande, tydlig och inspirerande.

– Jag är lugn och omtänksam men har rätt dåligt tålamod för att få saker gjorda, säger han.

Och grejer händer det i hans omgivning. Man kan nog uppfatta honom som lite ”på” men det handlar nog mest om att han vill få saker gjorda, med en gång.

– Stödet från medarbetare, ledare och ägare har gjort att jag aldrig tvekade att ta mig an utmaningen som ny VD i Nordic Crane Sverige, trots att det är ett stort och ansvarsfullt uppdrag, säger Victor.

Möjligheten att personligen utvecklas och få vara med att påverka företagets framtid var för lockande för att säga nej till.

Tävlingsinstinkt

Victor er et ekte konkurransemenneske. Det å vinne forretningsavtaler og oppnå resultater som overgår forventningene gjør ham glad på jobben.

– Men att se andra lyckas tycker jag också är precis lika tillfredsställande, poängterar han. – Just nu jobbar jag med några spännande projekt som förhoppningsvis kommer leda till att vi växer genom att skapa mer säljande kultur inom företaget, berättar han.
– Vi har fantastisk kompetens bland våra anställda. Vi har spännande kunder och projekt och stora häftiga maskiner. Att dessutom få jobba i ett företag där jag trivs är jag mycket nöjd över, säger Victor med ett leende.

Drömmer om mer träning

– Vad är din dröm och plan de närmaste åren?
– Precis det här är min dröm och plan. Jobbet är en livsstil och jätteroligt! Jag är lite för rastlös för att drömma om att sitta på en strand någonstans, säger Victor.
– Utöver att vara med min familj på fritiden så ska jag försöka skapa mig tid för lite utbildning, träning och att läsa. Främst utbildning inom AI, företagsekonomi och ledarskap, berättar han.
– Jag vill också gärna träna OCR (en slags hinderbanelöpning), crossfit och kanske komma igång med MMA igen. Det vore superkul, säger han.

Victor (t v) deltog på Tough Viking ihop med VD för danska Nordic Crane, Casper Eriksen.

Ett äventyr

Att Victor vill få saker gjorda gäller även på fritiden.
– Jag borde kanske lugna ner mig just på hemmafronten med projekt… Det kan lätt bli lite mycket, erkänner han.
De senaste två åren har det mesta av hans fritid bestått av två stora husrenoveringar tillsammans med hustrun Erika, som är en härligt sprudlande kvinna från Ecuador. Deras två döttrar på sju och nio år har varit med som stöd.

– Vi bor i Vendelsö utanför Stockholm. Mitt liv är ett äventyr tillsammans med henne och hennes släkt där olika kulturer möts på ett spännande och roligt sätt, berättar Victor.

Victor är en ledare som inte bara vill driva Nordic Crane framåt, utan han vill också inspirera alla runtomkring att sträva efter mer. Nordic Crane står starkt under hans ledning och vi kan förvänta oss stora, spännande saker i framtiden.

Text: Eva Lindberg

The post Ny VD i Nordic Crane Sverige appeared first on Kynningsrud AS.