Glädjen är att vara till nytta!

Haralds berättelser

– Det finns så många historier från företaget som har följt mig under hela mitt liv, och många av dem har format mig såväl personligt som företaget.

Efter 60 år i företaget har Harald Kynningsrud varit delaktig i en enorm utveckling. Han har suttit bakom spakarna och tagit tyglarna i ett antal år, men innan dess var han en ung lärling. Han har också gått från att vara pilot till att bli copilot, för att sedan lämna över all kontroll till sonen Pål. Det är så historier blir till, och vi kan lugnt säga att ingen känner till företagets historia bättre än Harald Kynningsrud.

Början

En livlig och engagerad chef med sina åsikters mod och förmåga att genomföra har satt spår, som hans berättelser bär spår. En del av dem har fått höra ofta och blivit stammisar under lunchraster och på byggarbetsplatser, men de har aldrig skrivits ner – förrän nu.

– Det var ett initiativ från redaktionen, faktiskt. När idén presenterades för mig började tankarna snurra. Jag började skriva ner dem med din hjälp, Eva. Jag har många historier i lager, berättar Harald.

Engagemang

Berättelserna har hittills väckt intresse och blivit mycket populära. Det kommenteras och minns i sociala medier.

– Det har varit överväldigande. Det är väldigt trevligt att läsa kommentarer och uppleva engagemang. Jag har skrivit mycket i KynningsrudNytt genom åren, men responsen jag fått på de berättelser vi delat med oss hittills har varit något för sig. Det är motiverande, säger han.

Ett långt affärsliv

Ett långt affärsliv, många epoker, tillväxt hemma och utomlands, ett tusental anställda, kunder och konkurrenter utgör en solid grogrund för berättelser som kan vara av intresse för fler än de närmaste.

– Det är viktigt för mig att det kan fånga lite brett. Det är många som har haft ett intresse för företaget genom åren, så jag hoppas att berättelser ur min synvinkel kan vara av intresse för fler läsare. Jag uppskattar i alla fall möjligheten att kunna minnas lite och se tillbaka, ler han.

Här är de!
Harald har många historier i rockärmen, och de kommer att förmedlas med jämna mellanrum framöver. Om du inte har hunnit med ”Haralds berättelse” hittills, läs dem bara nu i väntan på mer.

Av Eva Kynningsrud

The post Haralds berättelser appeared first on Kynningsrud AS.